Steeds meer mensen willen hun geld op een veilige manier investeren. Jammer genoeg zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ripple en aandelen geen veilig alternatief voor het investeren van geld. Wat wel een goede investering is, is investeren in vastgoed. Weten waarom? Of benieuwd wat het voor jou kan betekent? Wij leggen het je graag uit.

Een veilig alternatief voor investeren

Investeren gaat nooit zonder risico’s, zal je denken. Zo dacht de bank er ook over. De afgelopen jaren heeft Nederland er een hoop mooie, nieuwe ondernemers bijgekregen. Een lening aanvragen als startende ondernemer is echter niet makkelijk. En al helemaal niet als het om een zakelijke hypothecaire lening gaat. Veel ondernemers kregen dan ook geen zakelijke hypotheek rond. Dat moest anders, dachten de oprichters van Mogelijk.

Mogelijk brengt ondernemers en investeerders samen. Ondernemers leggen hun vraag voor een lening neer bij Mogelijk en elke week kunnen investeerders hier een optie op doen. De investeerders worden daarmee financierders van het zakelijke pand. Om de risico’s voor de investeerder zo klein mogelijk te houden, zijn er wel een aantal regels aan verbonden.

Gunstig voor investeerder én lener

De lener kan zijn gewenste pand snel laten financieren, waardoor de ondernemer snel aan de slag kan met datgene wat hij het liefste doet: ondernemen. In ruil krijgt de geldverstrekker 4,5 tot 6% rente op het ingelegde bedrag.

Ondanks dat de leners worden gescreend, kan het voorkomen dat de lener zijn aflossing niet kan voldoen. De geldverstrekker loopt echter geen risico, want het eerste recht op hypotheek staat vanaf de samenwerking op zijn naam. Juist doordat het vastgoed als onderpand gezien wordt, is investeren in vastgoed bij Mogelijk een veilig alternatief voor investeren.

Zelf investeren in vastgoed?

Wil ook jij je geld op veilige wijze investeren? Kijk eens op de website van Mogelijk om te zien wat ze voor jou als investeerder kunnen betekenen. Daar vindt je tevens het nog te financieren vastgoed en kan je gerealiseerde projecten bekijken.